2016-06-18 11:11:47• hírek • Szatmár.ro

Játszótér hátrányos helyzetű gyerekeknek - francia segítséggel

Az Entraide Internationale Alapítvány 5 ezer euróval támogatta a játszótér-építést.

Ünnepi hangulat volt pénteken az Ilisesti utcai András-központban. Felavatták ugyanis az épület udvarán található kisebb játszóteret, amelyet egy franciaországi alapítvány, az Entraide Internationale segítségével sikerült létrehozni. A szervezet ugyanis 5 ezer eurót adományozott a központnak erre a célra - tudtuk meg Pesek Kingától, az intézmény vezetőjétől.

Az András-központ a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi igazgatóság alárendeltségébe tartozik. Itt kapnak szállást és ellátátást azok a gyermekek, akikről lemondtak a szüleik, bántalmazták őket és emiatt kellett elszakítani őket a családjuktól, de akad olyan is, akit szexuálisan kizsákmányoltak. Itt megoldást keresnek a helyzetükre, a legtöbb esetben azonban sajnos nevelőotthonba kerülnek - amennyiben persze szabadul fel hely egy-egy ilyen otthonban. Utána pedig marad a remény, hogy örökbefogadják a jobb sorsra érdemes gyerkőcöket. S bár átmeneti otthon számukra az András-központ, vannak gyerekek akik hónapokat töltenek el ott.

Pénteken a kicsik nagy örömmel fogadták a központ udvarán elhelyezett játékokat. Gyorsan birtokba vették a trambulint, a hintát. Az udvar így sokkal több kalandot és szórakozási lehetőséget nyújt majd számukra, színesebbek lesznek a születésnapi ünnepségek is. Szomorú, de akad olyan gyermek, akinek a központban ünneplik meg először a születésnapját - a családja az évek során ezt nem tartotta fontosnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: